De woning

Vakantiewoning ’t Hov

In Passendale, een internationaal symbool voor het oorlogsgeweld in de eerste wereldoorlog in zijn meest gruwelijke vorm, ligt ’t Hov.  In 1917 vond hier de Slag van Passendale plaats. Het resultaat was bedroevend. Na 100 dagen was slechts een terreinwinst geboekt van acht kilometer. De kostprijs was enorm: meer dan 600.000 slachtoffers aan beide zijden.

Het is echter al van rond de jaren 1700 dat ’t Hov zijn oorsprong kent, toen nog wel als een boerderijtje waar er elke dag opnieuw hard werd gewerkt, op en naast het veld.

Het ging er in de streek rond Passendale tijdens WO I hevig aan toe. Ook de boerderij moest eraan geloven en werd volledig platgebombardeerd. De familie bleef evenwel niet bij de pakken zitten en bouwde ze volledig terug op.

Rond 1977 ging de boerderij over van vader op zoon en werden in de jaren hierop ook 2 dochters geboren in het gezin. De jonge meisjes vonden het gedurende hun kindertijd niet meer dan normaal dat ze op en rond de boerderij vaak oude bommen terugvonden en dat ze speelden met hulzen van kogels uit vervlogen oorlogstijden.
Het was pas op latere leeftijd dat de zussen beseften dat dit niet het meest normale speelgoed was.

Vandaag, zoveel jaren later is de boerderij omgevormd tot wat het vandaag geworden is: een mooi, rustig gelegen vakantiehuis waar er hopelijk nog heel veel jaren gezinnen, vrienden, sportclubs, … leuke momenten mogen beleven, op de plaats waar er ooit zoveel leed aanwezig was.

Het is dan ook met heel veel plezier dat ’T Hov op deze pagina al een klein beetje aan jullie kan worden voorgesteld en waarbij er alvast kan worden weggedroomd van vele aangename momenten in de prachtige streek die Passendale en omgeving is.

Wij wensen u een verblijf vol rust, natuur en plezier!